Услуги

ОБЩА МЕДИЦИНА

Във ветеринарния център “ХомеоВет” се извършват следните процедури:

– Прегледи и манипулации;abv
– Кастрации;
– Ваксинации, обезпаразитяване;
– Ехографско изследване на вътрешни органи;
– Микроскопско изследване на кожни проби;
– Изследване на фекални проби;
– Консултации и лечение;
– Поставяне на микрочип, издаване на паспорт;
– Подстригване на кучета.

ХОМЕОПАТИЯ

Хомеопатията е терапевтичен метод, който се основава на принципа на подобието – подобие, което съществува между токсичното действие на дадено вещество и неговите терапевтични възможности. Някои субстанции, приложени в измерими дози, предизвикват определени патологични симптоми при здравия индивид. Същите субстанции, силно разредени и динамизирани, могат да лекуват заболяване с подобни симптоми. Пример за Allium cepa homeopathic medicineтова е действието на обикновения лук. При рязане на лук, клетките му се разпукват и от тях се отделят летливи вещества, които дразнят нервните окончания. Реагирайки на дразненето, слъзните жлези отделят секрети и така се развива бързопреходна хрема, съпроводена с множество кихавици и обилно, бистро, воднисто течение от носа. Лукът или Allium cepa, хомеопатично разреден и динамизиран, се прилага за лечение на този вид хреми.
Този терапевтичен метод е ефикасен при различни остри и хронични заболявания, засягащи стомашно-чревна, дихателна система, кожа, гинекологични заболявания, нервна и опорно-двигателна система, травми. В острите случаи при прилагане на хомеопатия заболяването на Вашето куче или коте бързо ще регресира и силата на симптомите ще намалее. В хроничната патология се наблюдава отслабване и разреждане на кризите до овладяване на състоянието.
Характерна особеност на хомеопатията е, че един и същ монопрепарат може да бъде прилаган за лечение на различни заболявания, стига те да отговарят на принципа на подобието.

ФИТОТЕРАПИЯ

Фитотерапията е терапевтичен метод, при който за профилактика и лечение на заболяванията се прилагат лечебни растения или части от тях. Продуктите се произвеждат в различни форми и могат да се прилагат перорално или външно. Приемат се добре от организма и нямат странични ефекти.

Особено полезна е употребата на билковите продукти при хронични заболявания, които изискват продължително лечение. Те не съдържат кумулиращи вещества, както и такива, които предизвикват привикване и пристрастяване.

ЗООМАГАЗИН

В зоомагазина към центъра можете да изберете храна за Вашето куче или коте, аксесоари dog_and_kids_01(дрехи, каишки, поводи, козметика) или просто да го поглезите с любимото му лакомство.

Нашите консултанти ще Ви помогнат в избора.